Президентските избори в Русия започнаха предсрочно в понеделник (4 март) в

...
Президентските избори в Русия започнаха предсрочно в понеделник (4 март) в
Коментари Харесай

Президентските избори в Русия започнаха предсрочно в най-северната територия на страната

Президентските избори в Русия започнаха предварително в понеделник (4 март) в най-северната територия на страната - архипелага Земя на Франц Йосиф в Северния ледовит океан, който е в рамките на Архангелска област, съобщи ТАСС.

(*Видео: Президентските избори в Русия бяха планувани за 17 март)

" Днес стартира гласуването за президент в Земята на Франц Йосиф, която влиза в Приморския окръг " на Архангелска област, оповестиха от локалната изборна комисия.

Гласуването в Русия и в анексираните райони на Украйна ще се състои в изборните секции в границите на три дни сред 15 и 17 март.

На остров Земя на Александър, най-западния от архипелага, гласоподават военнослужещи, служащи в газовата компания " Запсибгазпром-газификация " и инспектори от националния парк " Руска Арктика ".

Председателят на локалната изборна комисия Сергей Шестак и заместникът му Максим Карпичев е трябвало да излетят от град Архангелск още на 7 февруари, с цел да подсигуряват, че метеорологичните условия няма да попречват пътуването им след това, и да приготвят изборните секции.

ТАСС отбелязва, че полярната нощ на архипелага Земята на Франц Йосиф е свършила едвам преди няколко дни. Като цяло през днешния ден в Архангелска област предварително са дали гласа си за президент на Русия 296 души. Сред гласувалите е имало моряци, лесничеи, метеоролози, граничари и стопани на фарове.

Над 10 хиляди поданици на Архангелска област ще могат да дадат предварително своя избор. До 14 март 62 изборни секции ще набират гласовете на хора на фарове, плавателни съдове в намерено море, в минни предприятия и в отдалечени от изборните пунктове обитаеми места. До най-труднодостъпните територии ще се доближава с машини с висока проходимост, снегоходи, съдове на въздушна възглавница и даже с вертолети.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР